PPSU PERSFITTING

Met een kunststof fitting is de PPSU persfitting een economisch alternatief voor de meest gebruikte fittingen van 16mm tot 32mm.

Fitting ontwerp:

De pershuls is bevestigd aan de PPSU fitting en beschermt de O-ringen tegen beschadiging. Kijkvensters in de pershuls geven de mogelijkheid om de insteekdiepte te controleren.

De pershuls heeft een dubbele aanslag om te verzekeren dat het persen correct gebeurt zelfs op moeilijk bereikbare plaatsen

Na het persen is de buis permanent verbonden met de fitting. De buis kan nog wel geroteerd worden om aanpassingen te maken.

De extra veiligheidstest maakt het mogelijk om niet geperste verbindingen te constateren bij het afpersen (10 bar druk), en alleen bij de diameters 16mm tot 32mm.

 

DE BUIS 

De meerlaagsbuis – het uitgangspunt voor al onze verbindingen 

In de toonaangevende Europese markt zijn meerlaagsbuizen – een samenstel van hoogwaardige materialen – de meest gebruikte buizen in de sanitaire/ en verwarmingsinstallaties. Deze hebben alle voordelen van een eigentijds product. Functionaliteit en milieuvriendelijkheid zijn volledig in balans dankzij economisch grondstoffenbeheer: milieuvriendelijke grondstoffen van goede kwaliteit.

De hoogste kwaliteit van materiaal
Met meer dan 25 jaar ervaring in het produceren van de "overlap" gelaste meerlaagsbuis, leveren wij een buis die wereldwijd erkend is om zijn kwaliteit.

Zorgvuldig geselecteerde grondstoffen en een lange ervaring in productie garanderen een hoogwaardig technisch product. De buis biedt een belasting van tmax 95⁰C en pmax 10 bar(bij 70⁰C volgens DVGW en KIWA voorschriften) bij dagelijks gebruik.

Makkelijk te buigen
De kleine diameters tot 25 mm zijn met de hand gemakkelijk te buigen zonder gebruik van gereedschap. Buigveren zorgen voor precieze afrondingen bij een smalle buigradius.

 

DE METAL PERSFITTING

De metalen pushfitting is het perfecte alternatief waar gereedschap niet kan worden gebruikt of snel moet worden geïnstalleerd. Een zekere en vaste verbinding zonder gebruik van gereedschap geeft een hoge mate van flexibiliteit.

Fitting ontwerp:

De transparente kunststof huls is bevestigd aan de metalen fitting en beschermt de O-ringen tegen beschadiging.

Het "grootste kijkvenster ter wereld" – de transparante huls – maakt het makkelijk de correcte insteekdiepte van de buis te controleren.


Bevestiging methode: de grijp-ring in de fitting laat de buis makkelijk in de fitting steken, maar wanneer de buis wordt teruggetrokken grijpt de ring diep in de buis om een vaste verbinding te maken.

 

DE LASKOPPELING


De Smartweld® lasfittingen worden van het zelfde PE-RT materiaal gemaakt als de binnen- en buitenlagen van de meerlagenbuis. De materialen kunnen dus perfect versmelten om de aluminium laag.

Gedurende het lasproces worden beide onderdelen samengesmolten om een homogene en zekere verbinding te creëren, zonder afdichtende onderdelen als O-ringen.

De gepatenteerde Smartweld® technologie toont de voordelen van een foutloze verbindingsgeometrie. Deze geometrie verzekerd de juiste stroming van materiaal, zodat de buis altijd in de optimale positie voor de verbinding geplaatst is. Deze techniek is het resultaat van jarenlange ervaring in het lassen van kunststof buissystemen.

Gemakkelijk verloop

Ontworpen als een modern modulair system kunnen alle noodzakelijke fittingverlopen eenvoudig zelf worden gemaakt. Vergelijkbaar met het lassen van een fitting aan een buis wordt het verloopstuk in een grotere fitting gelast, waardoor het benodigde verloop wordt gemaakt.

Alkmaar

Berenkoog 24

1822 BJ Alkmaar

072-5120252

Openingstijden

Ma t/m Vr

07:30 - 17:00

Amsterdam

Zeeburgerpad 15

1018 AH Amsterdam

088-7762728

Openingstijden 

Ma t/m Do 07:00 - 17:00

Vrijdag 07:00 - 15:30

Purmerend

Einsteinstraat 32

1446 VG Purmerend

088-7762717

Openingstijden

Ma t/m Vr

06:30 - 17:00

Zwaag

De Factory 63C

1689 AK Zwaag 

0229-277308

Openingstijden

Ma t/m Vr

07:30 - 17:00