top of page
  • devildesignsnl

Intergas Xtend Warmtepomp

VERKRIJGBAAR BIJ DE FIRMA BROUWER IN SAMENWERKING MET INTERGASXtend

Ontdek het nieuwe hybride verwarmen


De Intergas Xtend is de eerste, volledig door Intergas ontwikkelde hybride warmtepomp. Deze add-on lucht/water warmtepomp heeft een vermogen van 5 kW en werkt samen met een hoog rendement cv-ketel om je woning van verwarming en warm tapwater te voorzien. Op deze manier kun je tot wel 80% besparen op je gasverbruik, zonder in te leveren op comfort.


De Intergas Xtend is een combinatie van een lucht/water warmtepomp, een binnenunit en hoog rendement cv-ketel. Door de buitenunit wordt zoveel mogelijk warmte (energie) uit de buitenlucht onttrokken die wordt omgezet in bruikbare warmte. Deze warmte wordt met behulp van koudemiddel de woning in geleid en gebruikt voor het centrale verwarmingssysteem.De cv-ketel levert het warme tapwater.

Is de warmtetoelevering van de warmtepomp onvoldoende om je woning te verwarmen? Zoals bijvoorbeeld bij hele koude buitentemperaturen, dan neemt de cv-ketel het over. Hierdoor ben je onder alle omstandigheden verzekerd van warm water en een comfortabel binnenklimaat.Subsidiemogelijkheden

Subsidie-code Xtend: KA22154 Subsidiebedrag: € 2.400,-Slimme Hybrid Heatpump Control Unit

Het binnendeel, de Hybrid Heatpump Control Unit, laat het systeem op het ideale moment schakelen tussen de warmtepomp en de cv-ketel. In sommige gevallen is het namelijk gunstiger om gebruik te maken van de cv-ketel. In de instellingen is het mogelijk om aan te geven of het schakelmoment op basis van de meest duurzame optie of juist het gunstigste economische moment dient te wisselen. Zo kies je wat het beste bij jouw situatie past! In ieder geval zorgt het systeem ervoor dat je minder CO2 uitstoot en minder gas verbruikt.
Add-on Is je cv-ketel nog niet aan vervanging toe, maar wil je al wel gaan verduurzamen en besparen op gas? Dan is de Intergas Xtend add-on warmtepomp een uitstekende optie. De warmtepomp en de binnenunit kunnen gecombineerd worden met een bestaande cv-ketel. Door de OpenTherm verbinding is het mogelijk om de Xtend te combineren met het merendeel van de gangbare cv-ketels op de markt. Meest optimaal is echter de combinatie met een Intergas HRE, HReco of Xtreme.Flexibele montage De Xtend is eenvoudig en snel hydraulisch aan te sluiten. Door gebruik te maken van een externe open verdeler, die standaard wordt meegeleverd bij de binnenunit, is er een enorme flexibiliteit in plaatsingsmogelijkheden. Dat de binnenunit één van de kleinsten in de markt is, maakt het plaatsen daarnaast nog eenvoudiger.
Fluisterstille werking

Hoe het geluid van een warmtepomp ervaren wordt, hangt in grote mate samen met de plaatsing van de buitenunit. De afstand tot het meetpunt, de opstelplaats van de buitenunit en de omgevingsfactoren zijn hierbij van groot belang. Wanneer alles juist is afgestemd, bedraagt de geluidsdruk op 5 meter slechts 36 dB.Flexibele opstellingsmogelijkheden


Altijd en overal je comfort in de hand Al onze Xtend hybride warmtepompen zijn geschikt om te worden bediend op afstand. Hierdoor wordt het nog eenvoudiger om in combinatie met de Intergas Gateway, de Comfort Touch thermostaat en Comfort Touch app de verwarming te bedienen via de smartphone. Via de app is het daarnaast mogelijk om de warmtepomp op economisch of ecologisch in te stellen.De Comfort Touch thermostaat is de ideale partner van de Xtend. Zo worden eventuele notificaties en storingscodes direct op het display van de thermostaat getoond. Via het Service Dashboard kan de installateur op afstand diagnoses stellen, is het mogelijk om parameters aan te passen en heeft hij een overzicht van mogelijke storingen.


823 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page